IPL Definitieve ontharing

Wil jij je in de zomer ook niet meer druk hoeven maken over stoppeltjes óf heb je altijd last van ingegroeide haartjes bij je oksels, bikinilijn of benen?

Met de IPL definitief ontharen methode behoren scheren, harsen, epileren
en ontharingscrèmes definitief tot heIPL Definitief ontharent verleden! Hoe werkt het? Met IPL wordt via licht warmte opgewekt in de haarzakjes en haarstamcellen. Door deze warmte worden de haarzakjes en de haarstamcellen vernietigd, waarna ze nooit meer een haartje kunnen produceren.

Definitief ontharen is ondertussen een bekende en populaire methode om van ongewenste
haargroei af te komen. De apparatuur waar dit mee gedaan wordt zijn Laser en IPL (Intense Pulsed Light) apparatuur. Maar wat is nu het verschil daartussen en wat zijn de mogelijk- en onmogelijkheden? Wij zetten deze voor je op een rijtje.

Verschil tussen IPL en Laser

Het verschil tussen IPL en Laser is, helaas, bij veel consumenten niet duidelijk. Laser en IPL hebben beide als doel om het haarwortelzakje, welke verantwoordelijk is voor het produceren en groeien van een haar, te vernietigen.

· Laser gaat door de huid heen waarbij met een zeer hoog energieniveau gewerkt wordt en de kans op complicaties groot is. Met IPL wordt gebruik gemaakt van licht wat door het pigment in de haren opgenomen wordt. Dit is een techniek waarbij een lager energieniveau volstaat en de kans op complicaties, verbrandingen, nihil is.

· Bij Laser wordt doorgaans gewerkt met een behandelkop van 2 cm2 en bij de MedCos IPL methode is dit 10 cm2 waardoor de behandeling met de MedCos IPL tot wel 5 keer korter duurt.

· Door het hoge energieniveau van de Laser apparatuur zijn de behandelingen pijnlijker en moet een koelende gel gebruikt worden. Dit in tegenstelling tot de MedCos IPL methode waarbij geen gel gebruikt hoeft te worden bij de behandeling.

De ene IPL is de andere niet

Naast het essentiële verschil tussen Laser en IPL zijn er ook veel verschillen tussen diverse IPL apparatuur, iets waar de consument veelal niet aan denkt. Deze verschillen hebben betrekking op water of luchtkoeling, snelheid van de behandeling wat bepaald wordt door de grootte van het diafragma en de interval/tijd welke tussen de flitsen zit. Er worden veel systemen in de markt gebruikt waarbij een gel noodzakelijk is bij de behandeling om extra te koelen (voornamelijk bij de kleinere luchtgekoelde systemen). Dit komt het behandelcomfort en resultaat niet ten goede. Om het nog maar niet te hebben over de pijnlijkheid welke sommige machines teweeg brengen.

De MedCos IPL is een uniek systeem welke ontwikkeld en geproduceerd wordt in Nederland en voldoet aan die specificaties om het behandelcomfort voor u zo optimaal mogelijk te maken. Het systeem heeft een gepatenteerde lucht en waterkoeling waardoor de behandeling niet pijnlijk is en er geen gel gebruikt hoeft te worden. Daarbij is het behandeloppervlak bijzonder groot, waardoor de behandeling van bijvoorbeeld oksels in maximaal 5 minuten gedaan is.

Blonde, grijze, rode en donsbeharing

Blonde, grijze, rode en donsbeharing kan niet behandelt worden met IPL. Er is wel een bepaald percentage waarbij het resultaat geeft, maar deze is zeer klein. Dit komt doordat er geen of te weinig pigment aanwezig is in de haren, waardoor deze het licht niet kunnen geleiden naar de haarwortel welke ‘vernietigd’ dient te worden.

Wat is definitief ontharen?

Definitief ontharen wil zeggen dat de haren welke ‘vernietigd’ worden definitief verwijderd zijn. Dit betekend echter niet dat een locatie 100% haarvrij gemaakt kan worden. Gemiddeld wordt met 8 tot 10 behandelingen een resultaat bereikt van 80 tot 90% haarreductie. 100% haarvrij is met geen enkel systeem mogelijk wegens onder andere hormonale factoren.

Klik hier voor de Prijslijst

Facebooktwitterlinkedin